Špagety Bolognese
INGREDIENCIE
- 500 g špagiet
- 150 g paradajok
- 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
- olivový olej Italiamo
- 50 g cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 3 bobkové listy Mikado
- 5 guľôčok celého čierneho korenia Mikado
- 5 guľôčok nového korenia Mikado
- 400 g mletého mäsa
- 50 g paradajkového pretlaku Mikado
- 200 ml suchého červeného vína
- soľ Castello
- 1 l hovädzieho alebo kuracieho vývaru
- syr Grana Padano Lovilio na posypanie
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvá bazalka na ozdobu
ŠPAGETY
Špagety varíme 7 – 8 minút v osolenej vriacej vode a potom ich precedíme cez sitko. Na rozohriatu panvicu dáme časť omáčky a časť uvarených špagiet. Dobre premiešame.